Camerons afsked: Jeg afleverer et meget stærkere Storbritannien til Theresa May

I en tale udenfor Downing Street 10 udtrykker Cameron tillid til, at landet er i gode hænder hos Theresa May.

David Cameron forladerDowning Street 10 med sin familie, døtrene Nancy Gwen og Florence Rose Endellion, hustruen Samantha og sønnen Arthur Elwen. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLI SCARFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nu tidligere britiske premierminister, David Cameron, har onsdag taget afsked med Downing Street 10, inden han indgav sin afskedsbegæring til dronning Elizabeth II.

Lidt før klokken halv syv dansk tid oplyser det britiske kongehus i en pressemeddelelse, at dronning Elizabeth II har modtaget og accepteret David Camerons opsigelse fra posten som premierminister.

Dermed er han formelt og officielt ikke længere regeringsleder i Storbritannien. Den titel har partifællen Theresa May overtaget senere onsdag aften, da hun mødtes med regenten.

I en kort udtalelse sagde Cameron, at da han flyttede ind i den legendariske premierministerbolig i 2010, lovede han at tage fat på Storbritanniens problemer og »komme frem til bedre tider«.

»Det har ikke været nogen nem rejse, og selvfølgelig har vi ikke gjort alt rigtigt,« sagde Cameron.

Men han understreger, at Storbritannien i dag er »meget stærkere« end for seks år siden.

»Vort land er umådeligt meget stærkere,« siger han.

I talen opremser Cameron mange af de resultater, han har været med til at opnå i de seneste seks år, først i regering sammen med De Liberale Demokrater, siden i en ren konservativ regering.

Han udtrykker også tillid til, at landet er i gode hænder hos hans efterfølger, Theresa May.

»Jeg glæder mig over, at for anden gang i britisk historie vil premierministeren blive en kvinde og en konservativ,« siger Cameron, der slutter af med at takke »alle, der har givet mig så meget støtte i disse år«.

»Nu, hvor vi tager afsted, er mit eneste ønske fortsat succes for dette store land, som jeg elsker så højt,« lød Camerons afskedssalut, inden han sammen med sin hustru, Samantha, satte sig ind i en sølvfarvet bil med tonede ruder for at køre til Buckingham Palace.

/ritzau/