Cameron vil bombe IS efter tunesisk massakre

Efter massakren på 30 britiske turister i Tunesien beder premierminister David Cameron parlamentets medlemmer om at tage stilling til, om britiske fly skal bombe Islamisk Stat i Syrien.

Efter massakren på 30 britiske turister i Tunesien beder premierminister David Cameron parlamentets medlemmer om at tage stilling til, om britiske fly skal bombe Islamisk Stat i Syrien. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Den britiske premierminister, David Cameron, vil bede parlamentsmedlemmerne om at overveje, om Storbritannien skal svare igen på terrorangrebet i Tunesien for en uge siden, der kostede 30 britiske turister livet.

Premierministeren vil anmode parlamentet om at tage stilling til et forslag om, at Storbritannien slutter sig til den USA-ledede koalition, der bekæmper terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) i Syrien med luftangreb, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det var nemlig en radikaliseret islamist med forbindelse til IS, der stod bag fredagens angreb i den tunesiske by Sousse, og en talskvinde for Cameron siger ifølge Reuters, at massakren er et tydeligt eksempel på, hvilken trussel terrorbevægelsen udgør.

Derfor skal Storbritannien yde mere for at bekæmpe IS, lyder det fra David Cameron.

»Islamisk Stat udgør en direkte trussel for os her i Storbritannien,« siger premierministeren via sin talskvinde.

Cameron lægger ikke op til en afstemning her og nu i parlamentet, men han har bedt medlemmerne om at tænke over, hvad Storbritannien kan gøre i relation for at bekæmpe Islamisk Stat.

Storbritannien har allerede droner i luften over Syrien for at indsamle efterretninger om mål, der kan ødelægges i en senere bombekampagne.