Cameron til Labourleder: For himlens skyld - så gå dog af

Det er ikke i nationens interesse, at Corbyn leder Labour, siger Storbritanniens afgående premierminister.

Labour-lederen Jeremy Corbyn beskyldes for ikke at have kæmpet hårdt nok i valgkampen for at sikre et ja til fortsat britisk EU-medlemskab. Reuters/Neil Hall Fold sammen
Læs mere

- For himlens skyld, mand. Så gå dog af, siger den britiske premierminister, David Cameron, onsdag til den omstridte leder af arbejderpartiet Labour, Jeremy Corbyn, som står over for et internt oprør i sit parti.

Cameron, der fremsatte udtalelsen i en spørgetime i parlamentet, siger, at Corbyn bør gå af for sit lands skyld.

- Det kan være, at det er i mit partis interesse, hvis han sidder som Labours partiformand. Men det er ikke i nationens interesse, og jeg ville sige "for himlens skyld, mand, så gå dog af, siger Cameron i premierministerens spørgetime.

Cameron har sagt, at han selv går af senest til oktober. Det Konservative Parti ventes at vælge ny leder 9. september.

Corbyn tabte tirsdag en tillidsafstemning i sit parti, da 172 af Labours parlamentsmedlemmer udtrykte mistillid til ham under en skriftlig afstemning i parlamentsgruppen. 40 stemte for, og fire afstod fra at stemme.

Kritikken af Corbyn har braget løs siden chokresultatet fra folkeafstemningen torsdag i sidste uge, hvor et flertal af de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

Labour-lederen beskyldes for ikke at have kæmpet hårdt nok i valgkampen for at sikre et ja til fortsat britisk EU-medlemskab.

Corbyn, der er veteransocialist, har trods kritikken i de seneste dage fastholdt, at han ikke vil gå af som partileder. I september sidste år blev han valgt til formandsposten med overbevisende flertal blandt medlemmerne.

- Jeg blev demokratisk valgt til leder af partiet med 60 procent af stemmerne fra medlemmer og tilhængere. Jeg vil ikke svigte dem ved at træde tilbage, sagde han til BBC efter at have tabt tirsdagens tillidsafstemning.

Cameron advarede onsdag om, at Storbritannien står over for store økonomiske problemer.

- Jeg er på ingen måde i tvivl om, at vi står over for vanskelige økonomiske tider, siger han.

/ritzau/Reuters