Cameron: Jeg kunne have håndteret skattelysagen bedre

David Cameron indrømmer lørdag, at han kunnet have klaret sagen om sine aktier i faderens firma bedre.

London: Den britiske premierminister, David Cameron, har ikke haft den bedste uge, efter at hans afdøde fars navn dukkede op i de lækkede Panama-papirer fra et advokatfirma, som angiveligt har hjulpet kunderne med at udgå at betale skat i deres hjemlande.

I forbindelse med afsløringen om David Camerons mulige forbindelse til den potentielt belastende skattelyskandale, valgte premierministeren selv at fortælle offentligheden, at han har haft aktier i sin fars Bahamas-baserede firma. Aktier som David Cameron valgte at sælge, inden han blev premierminister i England.

David Cameron erkender lørdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at han ikke har håndteret situationen optimalt og bekræfter, at han vil offentliggøre detaljer om sine skatteregnskaber gennem årene.

- Det har ikke været en god uge. Jeg ved, at jeg skulle have håndteret det her bedre, siger han ved det Konservative Parti's konference lørdag.

- Jeg ved, der er lektier, jeg skal lære, og jeg har tænkt mig at lære dem.

- Lad være med at bebrejde Downing Street nummer 10 eller navnløse politiske rådgivere, bebrejd mig.

Den britiske premierminister fortalte torsdag, at han havde haft aktier i faderens selskab. Han solgte dem for omkring 30.000 pund, inden han blev premierminister.

Faren Ian Cameron var direktør i selskabet Blairmore Holdings, der havde hovedsæde på Bahamas, hvor han ifølge engelske medier drev et netværk af investeringsfonde.

Allerede tirsdag afviste den britiske premierminister, at han ejer aktier eller har værdier i skattelyselskaber.

/ritzau/