Cameron frygter terrorangreb »når som helst«

David Cameron hylder britisk politi for at have forhindret terrorangreb i Storbritannien, men anser det som umuligt at sikre sig fuldstændig mod terror.

Politifolk ved Lindt-caféen i Sydney, der var rammen om gidseltagningen mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Den britiske premierminister, David Cameron, frygter, at et terrorangreb, som det der ramte Sydney, kan ramme Storbritannien når som helst.

Nok har politi og sikkerhedspersonel ifølge David Cameron forhindret flere terroranslag mod briterne i de seneste måneder, men det er langt fra givet, at det fortsætter sådan.

»Takket være vores brillante politi- og sikkerhedsarbejde er disse ting blevet forhindret. Men vi kan ikke regne med, at de kan forhindre det hver gang,« siger premierministeren til The Guardian og fortsætter:

»En ting er at forstå de terrornetværk, der kommer ud af Pakistan, Afghanistan, Irak eller Syrien, og at forsøge at holde styr på, hvad de laver. Det er en ting, men det er langt sværere at forhindre folk, der er blevet radikaliseret via for eksempel internettet, i at gøre rystende ting.«

Mandagens gidseldrama i Sydney kostede tre mennesker livet, heriblandt gerningsmanden, Haron Monis. Han var selvudråbt sheik og prædikede en af de mest konservative fortolkninger af islam.

I kølvandet på den 16 timer lange gidselstagning raser debatten i Australien: Hvordan kunne Haron Monis være på fri fod - løsladt mod kaution - når han både var sigtet for drab, en lang række voldtægter og tilmed kendt som en radikal sheik?

»Vi er alle rasende over, at denne mand var fri. Jeg er utrolig vred. Jeg er rasende!,« tordner Mike Baird, regeringsleder i staten New South Wales, hvor Sydney ligger.

Mike Baird siger i samme ombæring, at han vil arbejde for, at lovene strammes, så man ikke kan blive løsladt mod kaution, hvis man har begået forbrydelser, som de Man Haron Monis var dømt og sigtet for.