Cameron afviser krav fra fire millioner om ny EU-afstemning

Fire millioner havde underskrevet en anmodning om en ny britisk EU-afstemning. Nu er den formelt afvist.

En af de plakater, der opfordrer folk til at skrive under for at få en ny folkeafstemning om EU. De to mænd på "filmplakaten" er Boris Jonson, en af de politiske vindere af folkeafstemningen, og den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump. Free/Frank Jørgensen
Læs mere
Fold sammen

London. Den britiske regering har lørdag formelt afvist en anmodning om en ny folkeafstemning om landets EU-medlemskab. Mere end fire millioner mennesker i Storbritannien havde skrevet under på anmodningen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Når mindst 100.000 personer skriver under på en sådan anmodning, skal den diskuteres i et parlamentsudvalg.

- Vi, underskriverne, opfordrer hendes majestæts regering til at indføre den regel, at hvis "bliv" eller "forlad" vinder med mindre end 60 procent af stemmerne baseret på en stemmeprocent på under 75, skal der være en ny folkeafstemning, lød det i forslaget.

Med en stemmeprocent på 72 procent stemte 52 procent af briterne 23. juni for at forlade EU.

I sin afvisning oplyser den britiske regering, at der ikke var fastsat en minimumsgrænse for valgdeltagelsen, da folkeafstemningen om EU blev godkendt i parlamentet.

- Premierministeren og regeringen har gjort det klart, at dette var en afstemning, der kun ville ske én gang per generation. Og som premierministeren har sagt, skal beslutningen respekteres.

- Vi må nu forberede processen omkring at skulle forlade EU. Regeringen er forpligtet til at sikre det bedst mulige resultat for den britiske befolkning i forhandlingerne, oplyser det britiske udenrigsministerium på vegne af regeringen.

Allerede da én million mennesker havde skrevet under på anmodningen om en ny afstemning, blev indsamlingen af flere britiske medier erklæret for den mest populære underskriftindsamling i det britiske parlaments historie.

Indsamlingen har fundet sted på Underhusets officielle hjemmeside.

77.000 falske underskrifter er blevet fjernet fra indsamlingen, efter den blev sat i gang.

Resultatet af folkeafstemningen udløste premierminister David Camerons tilbagetræden. Medlemmer af det konservative parti vil vælge enten indenrigsminister Theresa May eller energiminister Andrea Leadsom til at afløse ham.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

/ritzau/