Californien kvæler Frøken Klokken

Tiden rinder ud for Frøkken Klokken i USA.

Når det altomfavnende amerikanske teleselskab AT&T i september lukker for tjenesten "Time of Day" i Californien, er det fremover kun indbyggere staten Nevada, der kan ringe til det amerikanske svar på Frøkken Klokken.

De øvrige 48 stater har for længst nedlagt telefontjenesten, som oplyser det aktuelle klokkeslæt hver tiende sekund. Og det er der en god grund til, siger AT&T's pressetalsmand John Britton til Los Angeles Times.

- Tiderne skifter. I denne verden er der bare for mange andre måder at få denne oplysning på. Du kan kigge på din mobiltelefon eller computer. Du behøver ikke længere at løfte røret, siger John Britton.

De californiske telekunder modtog nyheden om Frøken Klokkens endeligt på den seneste telefonregning. Beslutningen blev taget, fordi det udstyr, som drev tjenesten, simpelthen var slidt op. Og ifølge AT&T lever tjenesten i Nevada ligeledes på lånt tid - indtil udstyret bryder sammen.

Lever videre i Storbritannien - og Danmark

På den anden side af Atlanten lever det britiske svar på Frøken Klokken, The Speaking Clock" ufortrødent videre med over 70 millioner opkald om året.

I november sidste år blev British Telecoms tjeneste endda fornyet med en ny stemme til at holde styr på sekunder, minutter og timer. Den 40-årige Sara Mendes da Costa fra Brighton blev udvalgt blandt 18.500 kandidater til at efterfølge Hr. Klokken siden 1985, Brian Cobby.

Også i Danmark er det stadig muligt at ringe til Frk. Klokken. I mange år var 0055 det magiske nummer til det daværende TeleDanmarks talende ur, men af konkurrencehensyn blev TDC nødt til at ændre nummeret til det mindre mundrette 70 10 11 55.