Bygningskollaps i Nairobi koster mindst syv livet

Hidtil er syv mennesker bekræftet døde, efter at en seksetagers bygning er styrtet sammen i Kenyas hovedstad.

Nairobi: Mindst syv mennesker er døde, efter at en seksetagers bygning fredag aften kollapsede i den kenyanske hovedstad, Nairobi, formentlig på grund af massiv regn.

Det oplyser det lokale politi lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hidtil er 121 mennesker blevet reddet ud af murbrokkerne, og redningsarbejdere arbejder fortsat på højtryk for at forsøge at finde flere overlevende.

- Vi har mistet syv personer, efter at bygningen kollapsede i aftes, siger politichefen i Nairobi, Japheth Koome, til AFP.

- 121 andre er blevet reddet ud og bragt til hospitalet.

Det står endnu ikke klart, hvor mange mennesker der var i bygningen, da den kollapsede, men Røde Kors i Kenya vurderer, at 150 husstande har fået skader.

- Vi ved ikke, hvor mange mennesker der stadig ligger under murbrokkerne, men vi frygter, at der stadig er flere, siger Arnolda Shiundu, der er talskvinde for kenyanske Røde Kors.

To bygninger, der grænser op til den sammenstyrtede boligblok i det fattige og tætbefolkede Huruma-kvarter, er blevet erklæret for usikre og er lørdag blevet evakueret.

Det var efter alt at dømme massivt regnvejr og oversvømmelser, der fik bygningen til at styrte sammen fredag omkring klokken 18.30 lokal tid.

- Bygningen styrtede sammen under de kraftige regnskyl, men vi mangler stadig at fastslå, om alle procedurer er blevet fulgt, da boligblokken blev bygget for to år siden, siger viceguvernøren i Nairobi, Jonathan Mueke.

/ritzau/