Byg din egen pistol af Lego

En hjemmeside har specialiseret sig i at producere meget avancerede samlesæt af rigtige håndvåben.

Foto: www.Brickgun.com

Byg din egen Desert Eagle i Lego. Eller hvad med en Heckler & Koch MP5? Det lyder som lidt af en joke, men det er faktisk intet mindre, end hvad hjemmesiden www.brickgun.com tilbyder.

De forskellige samlesæt leveres komplet med samlevejledning, som man kender det fra almindelige Legopakker. Der skal f.eks. hele 973 legostykker til at samle en Heckler & Koch MP5 maskinpistol.

De meget autentiske modeller er i naturlig størrelse og inkluderer også fuldt funktionelle features som aftrækker, sikkerhedsfunktion og udtageligt magasin.

Lego klar over våbentruslen
Charlotte Simonsen kommunikationschef hos Lego fortæller, at der er mange andre eksempler på firmaer, der benytter de berømte klodser til andet end piratskibe og politistationer.

Hun er klar over, at Lego-”våbnene” kan sende de forkerte signaler bag Legos koncept, men hun forklarer, at der ikke er ret meget at gøre ved sagen:

- Der er sågar nogle firmaer, der har specialiseret sig i at lave minivåben til de små legofigurer. Det er ikke noget, vi kan gøre noget ved. Så længe firmaerne laver en såkaldt ”disclaimer,” hvor de skriver, at Lego er et registreret varemærke og ikke på nogen måde sponserer eller billiger de specialfremstillede produkter, så kan vi ikke gøre noget ved det, siger Charlotte Simonsen.