Byer i Ukraine under angreb forud for FN-diplomati

FNs generalsekretær, António Guterres, skal torsdag mødes med Ukraines og Tyrkiets ledere i byen Lviv.

 
Et angreb har ramt et kollegium i Kharkiv, Ukraine forud for FNs generalsekretær, António Guterres, besøg. Video: AP/Ritzau Scanpix Redigering: Frederikke Borg Højfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere ukrainske byer er under angreb forud for FNs generalsekretærs besøg i det krigshærgede land, skriver Reuters.

Mindst syv civile er dræbt og 17 er såret i den ukrainske storby Kharkiv, skriver byens borgmester, Igor Terekhov på budskabstjenesten Telegram.

Præsident Volodymyr Zelenskyj siger, at en boligblok er fuldstændig ødelagt ved et angreb, der »ikke kan retfærdiggøres«.

FFNsgeneralsekretær, António Guterres, skal mødes med den ukrainske præsident og den tyrkiske præsident, Tayyip Erdogan, i den vestlige by Lviv torsdag. Fredag besøger Guterres Odesa.

Drøftelserne i Lviv vil være fokuseret på mulighederne for en politisk løsning på krigen og dens indvirkning på den globale fødevaresituation. Desuden vil der også være stor fokus på risikoen for en katastrofe på Europas største atomkraftværk, der nu kontrolleres af russiske styrker,

Krigen har tvunget millioner på flugt og tusinder er blevet dræbt, samtidig med at den geopolitiske kløft mellem Rusland og Vesten er blevet langt dybere end tidligere.

Rusland hævder, at hensigten med "»en militære aktion"«har til hensigt at demilitarisere nabolandet og beskytte det prorussiske mindretal.

»De russiske styrker har siden sidste måned kun opnået minimale fremskridt, og på nogle områder har vi vundet terræn,« siger den ukrainske præsidentrådgiver Oleksiy Arestovitj i et videointerview. Han betegner situationen som "»trategisk fastlåst«.

/ritzau/Reuters