Busser til evakuering af shiamuslimske landsbyer i Syrien brændes af

Oprørere og deres familier er på vej ud af Aleppo i busser, men situationen er kritisk ved to shiamuslimske landsbyer, hvor beboere, der støtter den syriske præsident Assad, også forsøges evakueret.

Foto: OMAR SANADIKI

Busser med oprørere og deres familier har sat sig i bevægelse i det østlige Aleppo i Syrien. De krigsførende parter er enige om, at evakueringer samtidig skal gå i gang fra to landsbyer, der har været omringet af oprørere.

Det rapporterer det syriske stats-tv.

Nogle busser fra Røde Halvmåne er nået frem til udkanten af landsbyerne al-Foua og Kefraya, kort efter aftalen om evakueringer var på plads.

De skal evakuere sårede og andre udsatte borgere fra byen.

Det oplyser tv-stationen al-Manar, der er knyttet til Hizbollah i Libanon.

Fem busser er imidlertid blevet angrebet på vejen til de to landsbyer, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

De fleste af landsbyens beboere er shiamuslimer og støtter den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Det statslige syriske tv viser billeder af de brændende grønne busser.

Angrebene er blevet udført af "væbnede terrorister", hedder det på tv. Det hentyder sædvanligvis til oprørerne.

Syrisk stats-tv havde nogle timer forinden meddelt, at busser fra Røde Kors og Røde Halvmåne var ved at samle sig i det sydvestlige Aleppo.

15.000 mennesker samlede sig tidligere søndag på en plads i det sønderskudte østlige Aleppo for at vente på busser, der skulle fragte dem ud af krigszonen.

Transporterne ud af Aleppo har stået stille i to dage.

Den syriske regering lod tidligere forstå, at oprørere og deres familier kun vil få tilladelse til at forlade det østlige Aleppo, hvis flere får lov til at forlade de to landsbyer al-Foua og Kefraya.

Den syriske hær og dens allierede indtog for få dage siden det østlige Aleppo fra oprørerne.

/ritzau/Reuters