Buskaprer skulle sendes ud af Norge

Den sydsudanesiske asylansøger, der mandag blev tredobbelt knivmorder og dræbte alle i en bus på vej mod Oslo, skulle sendes ud af landet tirsdag.

Bussen fra Valdresekspressen, hvor en asylansøger mandag dræbte tre, trækkes væk fra gerningsstedet på rigsvej 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin. Fold sammen
Læs mere
Foto: C

NORGE: Manden, som mandag dræbte to passagerer og chaufføren en i en bus på vejen på vejen mellem Årdal og Tyin i det centrale Norge, er en sydsudanesisk asylansøger, der tirsdag skulle have været sendt ud af landet, oplyser den norske avis VGs netside.

Bussen var på vej til Oslo, og den afviste asylansøger rejste uden bevogtning fra det asylcenter i Årdal, som han havde boet i.

Først i Oslo ville der have været vagter til at ledsage ham til flyet.

Manden, der er i starten af 30erne, angreb mandag eftermiddag de to eneste passagerer i bussen samt chaufføren med en kniv. Alle tre blev dræbt.

Ifølge de norske medier er de dræbte en svensk mand i 50erne, en norsk 19-årig kvinde og en norsk chauffør, der også er i 50erne.

Natten til tirsdag begyndte politiets teknikere med undersøgelserne af bussen, og tirsdag morgen kunne man på norsk TV se flere personer klædt i hvide heldragter arbejde ved bussen.

Den sydsudanesiske gerningsmand er bragt til skadestuen til behandling for lettere knivskader og er sigtet for drabet på de tre personer.

Han blev pågrebet af brandmænd kort før klokken 19 mandag aften efter i flere timer at have holdt stand i bussen og truet folk, der nærmede sig bussen for at hjælpe til med, hvad, man først antog, var et færdselsuheld.

»De, der havde forsøgt at komme ind i bussen for at hjælpe, var blevet truet med en kniv,« siger Vegard Jevnaker Melheim, der kom forbi gerningsstedet til nrk.no.

Politiet brugte over en time på at komme til stedet, da en vejtunnel var lukket på grund af vejarbejde. Det gjorde, at politiets patruljevogn måtte køre en omvej på 89 kilometer for at nå gerningsstedet.

Responstiden i distriktet har længe været et tema og vil nu blive evalueret, skriver tv2.no.

Bussen er fra firmaet Valdresekspressen. Busselskabet har tidligere været involveret i en lignende episode, skriver tv2.no. I 2003 kaprede en mand en bus fra Valdresekspressen og dræbte den 39-årige buschauffør med en kniv, inden han senere også slog en asylansøger ihjel. Gerningsmanden blev siden pågrebet, erklæret psykotisk og dømt til behandling.