Bush vil give en milliard til palæstinensere

Bush vil give yderligere 190 millioner dollar til den palæstinensiske præsidents Fatah-bevægelse. Han opfordrer desuden arabiske lande til at støtte Abbas.

USA's præsident, George W. Bush, vil afstive den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas' Fatah-regering med, hvad svarer til omkring en milliard danske kroner i ny bistand.

Og den amerikanske præsident forsøger at sikre støtte til den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas blandt de arabiske lande. Sent mandag ringede Bush til lederne af såvel Saudi Arabien som Jordan samt Egypten for at bede dem bakke op om den palæstinensiske præsident. Det oplyser Det Hvide Hus.

Bush opfordrede endvidere til at fortsætte støtten bag Abbas' samarbejde med den israelske premierminister Ehud Olmert for på længere sigt at realisere visionen om to stater - Israel og Palæstina - der lever side om side i fred og sikkerhed.

Foruden den økonomiske hjælp på 190 millioner dollar vil Bush opfordre til, at der senere i år holdes en international konference om fred i Mellemøsten. Idéen er, at Israel, Den Palæstinensiske Myndighed og flere af de arabiske nabolande skal deltage.

/ritzau/