Bush i debat: Trump er en kaos-kandidat

Natten til onsdag dansk tid tørnede republikanske præsidentkandidater sammen i tv-debat for femte gang.

Donald Trump, Ted Cruz og Jeb Bush under nattens republikanske tv-debat. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I begyndelsen handlede det mest om Jeb Bush. Siden blev det Donald Trump, der i overvejende grad løb med overskrifterne.

Tirsdag aften lokal tid gik førstnævnte præsidentkandidat hårdt til angreb på sin republikanske modstander i en tv-debat i Las Vegas.

Her beskyldte Bush, der tidligere var storfavorit til at blive Republikanernes præsidentkandidat, Trump for at være useriøs og uegnet til at indtage Det Hvide Hus.

- Donald er en mester til one-liners, men han er en kaos-kandidat, og han ville blive en kaos-præsident, lød det fra Jeb Bush, der blandt andet kritiserede Trumps kontroversielle forslag om at forbyde muslimsk indvandring for at skabe sikkerhed.

Donald Trump forsvarede ikke overraskende sit forslag:

- Vi snakker ikke om isolation, vi snakker om sikkerhed. Vi snakker ikke om religion, vi snakker om sikkerhed. Vores land er ude af kontrol, sagde Trump og sendte en stikpille tilbage mod Bush.

- Hans kampagne har slået fejl. Den har været en total katastrofe, fortsatte Trump.

Han benyttede samtidig tv-debatten til at slå fast, at han ikke har tænkt sig at stille op som uafhængig kandidat ved præsidentvalget, hvis en anden vinder primærvalget hos Republikanerne.

- Jeg er fuldstændig loyal over for Republikanerne, sagde Trump, der i aftnens debat åbnede for at "lukke" de dele af internettet, som organisationer som Islamisk Stat bruger.

Mens Bush gik hårdt til Trump, valgte andre kandidater såsom Florida-senator Marco Rubio og Texas-senator Ted Cruz at rette skytset mod USA's nuværende præsident, Barack Obama, og Demokraternes favorit i kandidatfeltet, den tidligere udenrigsminister Hillary Clinton.

Der er i alt 14 personer tilbage i det republikanske præsidentfelt. Primærvalget begynder i delstaten Iowa om syv uger.

/ritzau/Reuters