Bush husker ikke CIA-bånd

CIA har ifølge avisrapport ødelagt videooptagelser af personel, som har brugt meget hårdhændede metoder mod to terrormistænkte.

Den amerikanske præsident, George W. Bush, har ingen erindring om, at han skulle være blevet briefet om CIA-optagelser af afhøringer eller om ødelæggelsen af båndene, hed det i en erklæring fra Det Hvide Hus fredag.

- Jeg spurgte præsidenten om han kendte til båndene og deres eksistens eller ødelæggelsen af dem, og han sagde, at han ikke havde nogen erindring om det. Han husker ikke, om han havde hørt om dem førend torsdag morgen, sagde talskvinden for Det Hvide Hus, Dana Perino.

Den amerikanske avis New York Times skrev fredag, at CIA har ødelagt videooptagelser af personel, som har brugt meget hårdhændede metoder under afhøringen af to terrormistænkte. Men videobåndene blev destrueret i 2005 for at beskytte CIA-medarbejdernes identitet, hedder det i et internt notat fra CIA's chef, Michael Hayden, som New York Times henviser til.

Hayden har sagt, at Kongressen var bekendt med båndenes eksistens og beslutningen om at uskadeliggøre dem, men dette afvises af fremtrædende kongresmedlemmer.

/ritzau/Reuters