Bush-familiens e-mails hacket

E-mails om hemmelige begravelsesplaner og fotos hacket og offentliggjort.

George W. Bush (tv.) er her på et billede fra 2001 ude at spille golf med sin far - og også tidligere amerikansk præsident - George Bush. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIM SLOAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Det amerikanske efterretningsvæsen Secret Service efterforsker i øjeblikket, hvad der tilsyneladende er en hackers tyveri af personlige e-mails og fotografier, der tilhører Bush-familien. Billeder og mails blev således offentliggjort på en hjemmeside sent torsdag, skriver Washington Post.

Af hjemmesiden the Smoking Gun fremgik det tilsyneladende, at seks af den tidligere præsidentfamilies e-mailkonti var blevet hacket. Blandt de ramte er således Dorothy Bush Koch, datter af tidligere præsident George H.W. Bush og søster til ligeledes ekspræsident George W. Bush.

Det er en hacker, der kalder sig »Guccifer«, der har skaffet sig adgang til kontiene.

En talsmand for Bush-familien bekræftede hackerangrebet fredag, hvor det også blev bekræftet, at Secret Service altså er gået ind i sagen, efter offentliggørelsen af de mange e-mails har afsløret private korrespondancer mellem Bush-familiemedlemmerne, der ellers har trukket sig noget tilbage fra offentlighedens søgelys.

Da den ældre George Bush var syg og indlagt sidste år, var hans familiemedlemmer således i gang med at planlægge hans begravelse, viser offentliggjorte e-mailkorrespondancer. Desuden skal det være fremgået af disse korrespondancer, at hans kone, Barbara Bush, ikke måtte vide noget om planlægningen.

Yderligere skal den yngre George Bush tilsyneladende være begyndt at male. Han har således sendt fotografier af to malerier, han har arbejdet på, til sin søster. Malerierne er ifølge Washington Post selvportrætter.

George H. W. Bush var republikansk præsident fra 1989 til 1993, mens hans søn, George W. Bush, havde plads i Det Hvide Hus fra 2001 til 2009.