Bus med operaensemble styrter i kløft og dræber 27

På vej hjem fra en forestilling styrtede en bus med et operaensemble i en kløft i Indien. Mindst 27 er dræbt.

New Delhi: Mindst 27 medlemmer af et operaensemble, heriblandt et barn, mistede livet, da deres bus forulykkede søndag aften lokal tid, da truppen var på vej hjem fra en forestilling i det østlige Indien.

Bussen kørte i et bjergområde, da den af endnu ukendte årsager kom på afveje og styrtede ned i en knap 80 meter dyb kløft i distriktet Deogarh i delstaten Odisha.

Det oplyser indisk politi mandag.

- 27 mennesker mistede livet, og omkring 11 andre blev kvæstet, siger politiinspektør i Deogarh Sarah Sharma til nyhedsbureauet AFP om den 40 mand store trup, der var om bord på bussen.

- Blandt de døde er et barn, siger hun.

Sarah Sharma fortæller til The Times of India, at de 40 medlemmer af operaensemblet var på vej hjem til deres landsby i Bararh-distriktet efter at have optrådt i Deogarh. Ulykken skete omkring klokken 18.30 lokal tid.

En undersøgelse af ulykken er sat i værk, men ifølge politiinspektøren tyder det på, at buschaufføren har drejet for skarpt og for hurtigt i et sving.

Redningsarbejdere brugte ifølge politiet reb til at trække de kvæstede op fra kløften.

Fatale trafikulykker er almindelige i Indien, der har nogle af verdens farligste veje. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) vurderer, at flere end 200.000 mennesker dør i trafikken hvert år i Indien.

I februar blev 37 mennesker dræbt, da deres bus kørte ud over en bro og styrtede ned i en flod i den vestlige del af landet.

Og i oktober sidste år blev 15 bryllupsgæster, heriblandt tre børn, dræbt, da deres køretøj kolliderede med en bus i den sydlige del af landet.

/ritzau/AFP