Bus blev kapret samme sted for ti år siden

For ti år siden fandt en buskapring sted på nøjagtig den rute, hvor tre personer mandag aften blev knivdræbt af en bus-kaprer i Norge.

NORGE: En 19-årig norsk pige, en svensk mand i 50’erne og en buschauffør på samme alder mistede mandag aften livet, da en mand kaprede den bus, de sad i, mens de var på vej fra Årdal mod Oslo. Kapreren, en mand i 30’erne fra Sydsudan, gik amok med en kniv, og alle ombord fik svære stikskader og omkom. Også gerningsmanden blev såret og fragtet til hospitalet, da han omkring klokken 19.00 overgav sig til politiet.

På præcis samme busrute forsøgte buschauffør Audun Bøland for ti år siden at forhindre en kapring, men også dengang blev chaufføren dræbt, skriver bt.dk.

Bussen kørte dengang, som mandag aften, fra Årdal i Nord mod Oslo i syd, da buschauffør Audun Bøland efter 100 kilometers kørsel, omkring Fagernes, pludselig blev overmandet af en 26-årig mand bevæbnet med kniv.

Den 39-årige Audun Bøland blev dræbt, og hans hustru Solhild Bøland blev enke. Hendes tanker går nu til de pårørende til ofrene, der mandag blev dræbt under kapringen af Valdresekspressen.

»Jeg tænker på dem, som har mistet,« siger Solhild Bøland til den norske avis VG.

I 2003 blev hendes mand udråbt til helt, da han med 34 passagerer om bord formåede at holde bussen på vejen og efterfølgende standse den, selvom han forinden var blevet dødeligt såret af knivstik.

Alle passagerer klarede sig ud af bussen, hvorefter den 26-årige mand fra Etiopien forskansede sig ni timer i bussen, inden han overgav sig til politiet. Men Audun Bøland selv døde senere af sine kvæstelser.

Det var nøjagtig samme rute, buskapringen mandag aften fandt sted. Det bekræfter busselskabet bag Valdresekspressen, Nor-way Bussekspress.

»Det er helt forfærdeligt. Det er anden gang, at der sker sådan en tragedie på Valdreekspressen. For ti år siden skete der også en kapring. Tilfældighederne vil, at det var samme afgang fra Årdal også denne gang,« siger den daglige leder Bjørn Ragnar Østbye fra Nor-way Bussekspress.

Motivet til mandagens kapring kendes ikke. Politiet rykkede i første omgang ud til stedet i den tro, at der var tale om en busulykke, og først på gerningsstedet fattede betjentene, hvad der var fat. En eliteenhed blev tilkaldt, men det endte med, at brandfolk omkring klokken 19.00 kunne anholde kapreren, da han selv steg ud af bussen, hvor han forinden havde smidt gerningsvåbnet.