Burkina Fasos præsident byder hærens »patriotiske handling« velkommen

Burkina Fasos mangeårige leder melder sig klar til samtaler om en overgangsregering, efter hæren har afsat ham og opløst parlamentet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Burkina Fasos præsident meddeler, at han er klar til at diskutere en overgangsregering med oppositionen, og at han derefter vil afhænde magten.

»Jeg står til rådighed for åbne samtaler om en overgangsregering,« siger præsident Blaise Compaore i en erklæring transmitteret på BF1 TV.

Meldingen fra landets mangeårige præsident kommer, efter hæren torsdag afsatte ham og opløste parlamentet. Den handling fulgte i kølvandet på voldsomme protester mod styret og demonstrationer foran blandt andet præsidentpaladset.

Præsident Blaise Compaore siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at han byder hærens »patriotiske handling« velkommen.

Titusindvis af mennesker har været på gaden for at protestere mod, at præsidenten for få dage siden præsenterede et lovforslag, der ville tillade ham at forlænge sit 27 år lange styre med flere år. Det lovforslag vil nu blive trukket tilbage, oplyser Blaise Compaore.

Torsdagen igennem raserede demonstranter landets hovedstad, Ouagadougou, hvor parlamentsbygningen blev sat i brand, og hvor soldater skød og dræbte tre demonstranter.

Hærchef Honore Traore oplyste torsdag, at en ny overgangsregering vil blive indsat, når alle politiske partier er blevet hørt. Ifølge hærchefen skal overgangsregeringen lede landet frem til et valg, der skal afholdes inden for de næste 12 måneder.