Burkina Fasos kupleder sigtes

Gilbert Diendéré, der stod bag et kortvarigt kup i det vestafrikanske land Burkina Faso, er blevet sigtet for mord og for at true landets sikkerhed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BURKINA FASO: Lederen af sidste måneds kortvarige kup i Burkina Faso, Gilbert Diendéré, er nu blevet sigtet for adskillige forbrydelser, skriver BBC.

Diendéré kan se frem til at blive stillet for en militær domstol, og derudover bliver den enhed af vagter, der hjalp med kuppet, nedlagt.

BBCs korrespondent i Vestafrika, Thomas Fessy, fortæller, at Diendéré formelt er sigtet for 11 forbrydelser herunder at true statens sikkerhed, mord, hemmelige aftaler med udenlandske styrker, overfald og ødelæggelse af ejendom.

Den tidligere udenrigsminister Djibril Bassole, der også blev anholdt i forbindelse med kuppet, er ligeledes blevet sigtet for forbrydelser. Han har dog hele nægtet at være indblandet i miseren.

Gilbert Diendéré tog magten i september, en måned inden det planlagte præsidentvalg på søndag, der skal indføre demokrati i Burkina Faso. Kupmageren var efterretningschef under den tidligere præsident, Blaise Compaoré, som nåede at sidde på magten i 27 år, inden han blev væltet i oktober sidste år.

Militærkuppet medførte kampe i Ouagadougous gader, hvor demonstranter protesterede voldsomt mod militæret. Mindst tre personer mistede livet og 60 blev såret.