Build-A-Bear tilbagekalder 300.000 bamser

Populært dukkefirma har tilbagekaldt 300.000 bamser i USA og Canada. Læs hvorfor.

Den amerikanske forretningskæde Build a Bear tilbagekalder nu 300.000 bamser af frygt for at øjnene falder ud og dermed skræmmer børnene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 300.000 amerikanske og canadiske børn kan se frem til at miste deres elskede bamse. For det yderst populære dukkefirma Build-A-Bear har tilbagekaldt 300.000 bamser i USA og Canada.

- Bamsernes øjne kan løsne sig og falde ud. Og så er der en risiko for, at børnene sluger dem, lyder begrundelsen i en pressemeddelelse.

Indtil videre skal ingen børn være kommet til skade på grund af de løsnede øjne, men beslutningen er taget for at forebygge ulykker.

- Forbrugerne skal øjeblikkeligt tage bamserne fra deres børn og aflevere dem tilbage til den butik, hvor de har købt dem, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Bamserne er produceret i Kina og har plastikøjne. De er blandt andet blevet solgt over firmaets hjemmeside fra april til december i år. Det er langt fra første gang, at firmaer må tilbagekalde produkter på grund af meget begrænset risiko for ulykker.

BMW blev sidste år nødt til at tilbagekalde næsten 200.000 luksusbiler, efter at der blev konstateret problemer med bremsesystemerne. Tilbagekaldelsen var frivillig og skete, selvom der ikke var sket hverken ulykker eller personskader på grund af fejlen.

Og Mazda, den japanske bilgigant, tilbagekaldte tidligere på året mere end 65.000 køretøjer i USA, Canada og Mellemamerika, fordi bilerne tiltrak edderkopper, der byggede rede i brændstofsystemet. Heller ikke her var der registreret nogen personskader eller andre problemer på grund af spindelvævet.

/ritzau/