Bryllupsrejsende overlever seks naturkatastrofer

Et svensk par og deres spædbarn overlevede i løbet af deres bryllupsrejse mødet med seks voldsomme naturkatastrofer.

Verdens heldigste eller uheldigste nygifte par? Bedøm selv. Fold sammen
Læs mere

Det er uvist om det svenske nygifte par Erika og Stefan Svanström betragter sig som verdens mest heldige eller uheldige par, efter de på deres længe ventede fire måneders bryllupsrejse har overlevet en surrealistisk kæde af ødelæggende naturkatastrofer.

Sikkert er det, at det blev en tur de aldrig glemmer.

Monstersnestorm

Parret, der havde deres spædbarn med på turen, lagde ud med en dags forsinkelse i lufthavnen i München, som var lagt ned af en af de værste snestorme i Vesteuropa i nyere tid. Derefter gik turen videre til Thailand, hvor familien som den eneste destination oplevede en helt måned uden naturkatastrofer.

Men herefter begyndte problemerne mildt sagt at regne ned over den lille nystiftede familie.

Brændende helvede

Turen gik sydpå til Perth i Australien, hvor familien med nød og næppe slap væk fra de enorme skovbrande, der pludseligt ramte området.

Flere omkom under de massive skovbrande nær den australske by Perth tidligere på året.

Ramt af orkan

Næste stop, den nordaustralske by Cairns, som havde alt andet end tørkeproblemer. Enorme regnmængder og en kategori fem orkan strejfede byen, kort tid efter den lille svenske familie var ankommet. Sammen med hundredvis af andre blev den lille familie evakueret til en stor sportshal i byens centrum. Målt på vindstyrke var orkanen i Cairns værre end Katrina, der hærgede New Orleans i 2005.

Orkanen Yasi, som den så ud, inden den strejfede byen Cairns i det nordlige Australien.

Krokodiller i gaderne

Herefter rejste familien videre til nogle venner i den nordøstlige kystby Brisbane, som forinden var blevet ramt af de værste oversvømmelser i området i over 30 år.

Dele af millionbyen Brisbane i dagene efter den værste oversvømmelse af området i over 30 år.

Skælvet i Christchurch

Efter at have fået nok af regn, oversvømmelse og krokodillefyldte gader, forlod de tre svenskere det australske fastland for at besøge New Zealands næststørste by Christchurch. Men få timer inden ankomsten blev byens centrum rystet af det voldsomme jordskælv, der med en styrke på 6,3 richter ødelagde store dele af byen.

Tripelkatastrofen i Japan

Næste destination var Tokyo, hvor familien på tæt hold kunne opleve, hvordan et af nyere tids værste jordskælv ødelagde store områder og udløste to andre enorme katastrofer – en ti meter høj tsunami og den værste kernekraftkatastrofe siden Tjernobyl.

Et skib er skyllet langt ind i havnebyen Hishonomakis gader.

I dag er familien tilbage i Stockholm, hvor de bliver kimet ned af journalister fra hele verden, der vil høre deres fantastiske historie. Men det var egentlig ikke så slemt som det lyder, fortæller Stefan Svanström til svensk TV4.

- Det var næsten værre for familien, der sad derhjemme og fulgte med på afstand. Statistisk set kan vi heller ikke blive ramt af flere katastrofer, siger Stefan Svanström, der har lært en vigtig ting af turen:

- Forvent altid det værste, håb på det bedste og forbered dig på alt, siger han til amerikanske AOL.

Familien er allerede i gang med at planlægge deres næste ferie. De vil besøge den caribiske ø Auruba. Øen ligger i et orkan-truet område. Turde du rejse med?