Bryllup i Det Hvide Hus

For første gang siden Nixon, skal der være bryllup i Det Hvide Hus. Bush' tidligere rebelske datter gifter sig med en tro republikaner.

Jenna Bush og Henry Hager. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Meddelelsen om brylluppet kom torsdag fra den amerikanske førstedame, Laura Bush' sekretariat i Det Hvide Hus:

»Præsident og fru George W. Bush er glade for at meddele forlovelsen mellem deres datter Jenna Bush og Hr. Henry Hager, søn af den ærværdige og fru John H. Hager fra Richmond, Virginia,« lød meddelelsen.

Den kommende svigersøn, 28-årige Henry Hager, er ikke bare en god republikaner. Han har tidligere arbejdet som assistent for nu afgående rådgiver Karl Rove.

Brudgommens far er tidligere viceguvernør i Virginia og nuværende viceundervisningsminister. Så relationerne er i orden.

Den nu 25-årige Jenna Bush var i sine teenageår - ligesom sin tvillingesøster Barbara - bedst kendt for en række veldokumenterede drukture.

Hun blev to gange anholdt for at drikke som mindreårig - og en gang for at bruge falsk legitimation. Siden er hun blevet lærer, og da hun mødte sin kommende mand arbejdede de begge for Bush-sagen på præsidentkampagnen i 2004.

Der er endnu ikke sat nogen formel dato for brylluppet. Men hvis Det Hvide Hus skal nå og lægge festsal til, skal det ske, inden Bush fratræder i januar 2009.

Richard Nixon var vært ved det sidste bryllup i Det Hvide Hus i 1971. Den eneste præsident, der selv er blevet gift i sin embedsperiode er Grover Cleveland, som i 1886 giftede sig med Frances Folsom.