Bryder med Obamas politik: Trump holder sin gæstebog lukket for verden

I et brud med Obamas politik vil det ikke længere være offentligt, hvem der besøger Det Hvide Hus.

Arkivfoto. I et brud med Obamas politik vil det ikke længere være offentligt, hvem der besøger Det Hvide Hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's præsident, Donald Trump, vil ikke længere offentliggøre, hvem der har besøgt ham og hans medarbejdere i Det Hvide Hus. Det skriver nyhedsmagasinet Time.

Ifølge mediet er det et brud med politikken under forgængeren, Barack Obama. Under Obama blev det offentliggjort, hvem der kom og gik i hovedsædet for den udøvende magt i verdens mest magtfulde land.

»Beslutningen er truffet grundet de alvorlige sikkerhedsrisici mod nationen og bekymringer for de hundrede af tusinder årlige besøgendes privatliv,« siger kommunikationschef for Det Hvide Hus, Michael Dubke, ifølge Time.

Flere kilder siger til nyhedsmagasinet, at beslutningen er truffet, for at Donald Trump kan mødes med de rådgivere, han ønsker, med et vist mål af diskretion.

Donald Trump er ifølge Time juridisk set i sin gode ret til ikke at offentliggøre, hvem der kommer ind og ud af Det Hvide Hus. Det hører under oplysninger, administrationen ikke ved lov er forpligtiget til at dele.

Tidligere præsident Barack Obama valgte at gøre det alligevel, da han lovede at have den mest transparente administration i historien.

Time skriver dog, at flere kilder fortæller til mediet, at administrationen under Barack Obama fastholdt retten til at tilbageholde information om besøgende. Og at de ofte benyttede sig af den mulighed.