Brunei indfører dødsstraf for utroskab

Som led i en bebudet overgang til konservativ islamisme vil Bruneis sultan gradvist indføre islamiske straffe. Utro personer skal stenes ihjel.

Landets stenrige overhoved, sultan Hassanal Bolkiah, meddelte i en tale tirsdag, at han nu vil indføre islamiske straffe. Fold sammen
Læs mere
Foto: DEAN KASSIM

BRUNEI: Indbyggerne i den velhavende muslimske oliestat Brunei risikerer nu alvorlige straffe for forbrydelser som utroskab og indtagelse af alkohol.

Landets stenrige overhoved, sultan Hassanal Bolkiah, meddeler i en tale tirsdag, at han nu vil indføre islamiske straffe. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

»Sharialoven, som har været undervejs i flere år, vil træde i kraft om seks måneder,« siger sultanen, der oplyser, at loven derefter vil blive indført trinvist.

»Ved Allahs nåde, når denne lov træder i kraft, så vil vores pligt over for Allah være fuldbragt,« siger den 67-årige Hassanal Bolkiah.

Med den nye lov åbner Bruneis retsvæsen for islamiske straffemetoder som stening, afhugning af lemmer og pisk. Især utroskab vil blive mødt med en særlig hård straf, nemlig stening med døden til følge. Tyve vil få amputeret lemmer, mens abort og indtagelse af alkohol kan udløse piskestraf.

Sharia er de religiøse love, som en muslim skal følge og som opfattes som en komplet lære og et komplet livsmønster for den enkelte, samtidig med at den fungerer som et moral og lovkodeks for samfundet generelt.

Brunei, som har godt 400.000 indbyggere, henter sine indtægter fra sine olie- og gasfelter i Det Sydkinesiske Hav. Det er kilden til, at landet nyder en af Asiens højeste levestandarder.

Omkring 70 procent af indbyggerne i Brunei er muslimer. Sharialoven vil kun gælde for muslimer.