Brown: Afskyeligt drab

Engelsk politi jagter teenagemorder til en skuddræbt 11-årig.

Foto: Phil Noble/ Scanpix Fold sammen
Læs mere

En af de mest chokerende forbrydelser i hans 20'årige tjeneste.

Politimesteren Bernard Hogan-Howe fra det nordvestlige distrikt Merseyside lagde ikke fingrene imellem, da han skulle beskrive forbrydelsen.

Han er samtidig overbevist om, at Rhys Jones med sine kun 11 år er Merseysides yngste skudoffer nogensinde.

Premierminister Gordon Brown beskrev mordet som "en afskyelig forbrydelse", der har "rystet hele landet", og lovede at de ansvarlige ville blive fundet og straffet.

Rivaliserende bander fra området har over internetsiden Youtube forsøgt at vise, hvordan de styrer området med pistoler, vold og biltyverier.

Det bidrager til den teori som folk, ifølge the Guardian, tror mest på i øjeblikket: At Rhys døde som et uskyldigt offer for bander, der udfordrede hinanden.

Tre skud faldt

Mordet skete torsdag. Engelske Rhys Jones var på vej hjem efter at have spillet fodbold i parken. Da han krydsede den åbne parkeringsplads ved Croxteth i Liverpool, trak en sort BMX-cykel op, tre skud lød, og kort efter var Rhys død.

Rhys mor Melanie blev kort efter ringet op af Rhys fodboldtræner. Hun blev kørt til gerningsstedet, hvor hun fandt sin søn liggende bevidstløs.

Hun har fortalt politiet, at hun holdt ham i sine arme, men kunne ikke komme i kontakt med ham. Han lå bare der i en blodpøl, og de efterfølgende halvanden times genoplivningsforsøg hjalp ikke.

Politiet iværksatte i går over hundrede mand i en klapjagt på forbryderen. To unge mistænkte på 14 og 18 år blev kort efter pågrebet, men hurtigt viste det sig, at ingen af dem var gerningsmanden. Politiet leder efter en hvid, 13-15-årig dreng og beder lokale beboere henvende sig, hvis de kan bidrage til opklaringsarbejdet.

Rhys beskrives som en god og klog fodboldentusiastisk dreng, der altid havde en fodbold med sig under armen. Han var stor fan af Everton og brugte sine lommepenge på at spare op til deres trøje.