Bror til mistænkte: Vi vidste ikke, de var i Paris

Broren til to hovedmistænkte fra fredagens terrorangreb i Paris trådte mandag frem uden for sit hjem og bedyrede, at familien intet kendte til hans brødres radikalisering, og at han selv intet havde med angrebene at gøre.

Foto: OLIVIER HOSLET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På dørtærsklen til familiens hus i Bruxelles-forstaden Molenbeek fortalte Mohamed Abdeslam, der selv har været under mistanke for medvirken til angrebene, men er blevet løsladt uden at være sigtet, at familien ikke anede, at hans to brødre overhovedet var i Paris.

»De er store og myndige drenge og behøvede ikke at fortælle, hvor de gik hen, når de gik ud. Mine forældre er virkelig chokerede,« forsikrede Mohamed Abdeslam ifølge bt.dk.

»Jeg fik det at vide via tv som alle andre,« sagde han desuden.

Mohameds brødre er Ibrahim Abdeslam, 31 år, der menes at have sprængt sig selv i luften uden for caféen Comptoir Voltaire, samt den internationalt efterlyste Salah Abdeslam, 26, hvis navn står i lejekontrakten på den sorte Volkswagen Polo, som blev benyttet af de terrorister, der angreb spillestedet Le Bataclan.

Mohamed Abdeslam afviser, at familien ved, hvor lillebroren befinder sig.

»Vi har intet hørt fra min bror Salah. Måske tør han ikke vise sig over for myndighederne,« sagde han ifølge The Independent.

Mohamed var en af syv, som de belgiske myndigheder mandag anholdt som terrormistænkte, men han blev hurtigt løsladt uden sigtelse.

»Jeg har arbejdet for byrådet i ti år, og jeg har aldrig haft problemer med nogen,« sagde Mohamed Abdeslam.

129 personer blev dræbt ved terrorangrebene i Paris fredag aften. 352 personer blev såret, og heraf meldes 99 personer i kritisk tilstand.