Bror erkender æresdrab på stjerne-søster: »Jeg skammer mig ikke«

split
Den 26-årige pakistanske reality-stjerne Qandeel Baloch (t.h.) blev fredag fundet dræbt i sit hjem. Broren (t.v.) har erkendt æredrabet. Fold sammen
Læs mere

En af de største stjerner på sociale medier i Pakistan, Qandeel Baloch, blev fredag fundet dræbt i sit hjem i byen Multan i det centrale Pakistan.

Det viser sig nu, at hun blev offer for et æresdrab – et fænomen der er udbredt i det konservative, muslimske land. Hendes egen bror, Muhammad Waseem, indrømmede søndag, at han stod bag drabet.

26-årige Qandeel Baloch var blevet kendt som ’Pakistans Kim Kardashian’, da hun ofte lagde kontroversielle og seksuelt betonede billeder op på sociale medier.

Hendes fremtoning i medierne blev i dele af det pakistanske samfundet opfattet som stærkt grænseoverskridene og i konflikt med Islams normer. Blandt andet tilbød hun at strippe, hvis Pakistan slog Indien i en cricket-kamp.

Efter drabet flygtede broderen, men han blev lørdag pågrebet af politiet.

På et pressemøde arrangeret af politiet søndag erkendte han mordet på søsteren.

»Ja, selvfølgelig kvalte jeg hende. Hun var i stuen, mens vores forældre lå og sov oppe på taget. Klokken var omkring 22:45, da jeg gav hende en pille og derefter dræbte hende,« sagde Muhammad Waseem ifølge Daily Mail.

Han sagde også, at han var alene, da han begik drabet.

»Jeg skammer mig ikke over, hvad jeg har gjort. Uanset hvad sagen drejede sig om, var det (søsterens adfærd, red.) fuldstændig uacceptabelt.«

Der er endnu ikke faldet dom i sagen. I tidligere sager om æresdrab er det dog i mange tilfælde endt med en frikendelse til drabsmanden, da pakistansk lov giver familien mulighed for at tilgive gerningsmanden.

I sin sidste besked på Facebook skrev Qandeel Baloch følgende:

»Jeg mener, jeg er en moderne feminist. Jeg tror på lighed. Jeg behøver ikke vælge, hvilken type kvinder skal være. Jeg tror ikke på, der er nogen grund til at sætte stempler på os selv bare for samfundets skyld. Jeg er bare en kvinde med frie tanker og et frit tankesæt og JEG ELSKER DEN, JEG ER.«