Broderskabs-leder får livstidsdom

Lederen af Det Muslimske Broderskab i Egypten, Mohamed Badie, har lørdag fået en livstidsdom for at opfordre til vold. Det samme gælder 36 andre medlemmer af bevægelsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: En domstol i Egypten har dømt lederen af Det Muslimske Broderskab, Mohamed Badie, til fængsel på livstid for at opfordre til vold, efter at landets hær havde afsat den islamistiske præsident Mohamed Morsi sidste år.

36 andre medlemmer af Broderskabet må ligeledes forberede sig på at tilbringe resten af deres dage bag tremmer, efter at dommeren gav dem en tilsvarende strafudmåling for den samme forbrydelse. Samme dommer fastholdt desuden dødsdomme over ti andre højtstående medlemmer af Det Muslimske Broderskab, som tidligere på året blev dømt for deres rolle i urolighederne, efter Morsi blev afsat. Nogle af de dødsdømte er på flugt, og er derfor blevet dømt in absentia, skriver Reuters. Også Mohamed Badie kan risikere dødsstraf i to andre sager, der endnu ikke er afgjort.

Myndighederne i Egypten har indledt en hård offensiv mod Det Muslimske Broderskab, som Mohamed Morsi stod i spidsen for, indtil han blev afsat. Tusindvis af tilhængere af den islamistiske bevægelse er blevet fængslet, og mange af dem, der har gjort oprør, er blevet dræbt. Flere hundrede medlemmer af Broderskabet er desuden blevet dømt til døden for at stå bag optøjer i Egypten i masseretssager, som har fået hård kritik fra menneskerettighedsorganisationer. En række vestlige regeringer, herunder USA, har desuden kritiseret Egypten for de mange dødsdomme.

Mohammed Morsi blev afsat som præsident sidste sommer efter længere tids demonstrationer. Han er siden blevet afløst af Abdel Fattah al-Sisi, Egyptens tidligere hærchef.