Britney Spears skræmmer somaliske pirater væk

... og andre skæve historier fra den store verden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Britney Spears skræmmer somaliske pirater væk

SOMALIA: Det er ikke en invitation til lange svedige danse på skibene ud for Afrikas Horn, når de store tankere lader pop-ikonet Britney Spears’ toner lyde ud over havet. Hittene er tværtimod et af amerikanernes våben til at holde de somaliske pirater, der huserer i området, væk.

Det er et amerikansk sikkerhedshold, der har udpeget det lille stykke vestlige kultur, som allerede har vist sig at være meget effektivt, oplyser kilder i søværnet til Daily Mirror.

»Piraterne kan ikke udstå vestlig kultur eller musik, og det gør Britneys hits perfekte. Popmusikken er så effektiv, at skibenes sikkerhedsfolk sjældent behøver at affyre skud. Så snart piraterne hører lyden af Britney, skynder de sig nemlig væk,« siger den amerikanske marineofficer Rachel Owens til avisen.

BNB

Mobil i skjortelommen snød døden

USA: En mobiltelefon i skjortelommen formåede at stoppe en kugle mod en butiksekspedient på en tankstation i den amerikanske by Orlando.

»Han var meget heldig,« siger politiløjtnant Scott Allen ifølge britiske Daily Mirror.

Den mandlige ekspedient - som ikke vil identificeres af frygt for sin sikkerhed - blev skudt i brystet af en røver, der var kommet ind på tankstationen og beordret ekspedienten og hans kollega til at åbne pengeskabet. Men da de ikke kunne, sigtede og skød røveren på manden, hvorefter han stak af.

Ekspedienten opdagede først sit held, da politiet kom frem på stedet. Her klagede han over brystsmerter, og først da han tog sin mobil frem fra skjortelommen, opdagede han hullet i telefonen.

BNB

Nordmand fik fem millioner ud af 130 kroner

NORGE: En glemt investering viste sig at blive en glædelig overraskelse for den norske studerende Kristoffer Koch, skriver norske NRK.

For fire år siden investerede han til 130 kroner i den dengang ukendte netvaluta Bitcoin. Efter kursen på Bitcoins steg voldsomt i april 2013, kom Kristoffer Koch i tanke om sin konto.

I et døgn ledte han efter sin adgangskode, og da han endelig kom frem til kombinationen og loggede ind, sprang der et nyt tal i øjnene: 5.000 bitcoins, svarende til næsten fem millioner kroner.

Kristoffer Koch har nu indløst en million kroner til en ny lejlighed i Oslo.

Bitcoin er en digital valuta, hvis pengetransaktioner, modsat andre valutaer, ikke er tilknyttet til de traditionelle banker. Betaling med bitcoin er også baseret på digitale signaturer, hvilket betyder, at køb ikke kan spores tilbage til en.

BNB