Britiske styrker på vej ud af Basra

De britiske soldater i den sydirakiske by Basra er ved at blive trukket ud. Nogle skal dog fortsætte operationer med deres irakiske kolleger.

Britiske styrker startede søndag med at trække sig ud fra det delte Koordinationscenter i det centrale Basra. Det er et led i planen om at overgive faciliteterne til de irakiske sikkerhedsstyrker.

Det forventes, at de britiske tropper bliver i et tidligere præsidentpalads samtidig med, at de fortsætter deres operationer med deres irakiske kolleger.

- Tropperne er nu flyttet til den britiske base ved Basras internationale lufthavn i den nordvestlige del af byen, siger Major Matthew Bird til det uafhængige nyhedsbureau Iraks Stemmer.

Majoren afviste imidlertid, at en fuldstændig tilbagetrækning fra Basra er i gang, men han fortalte, at de britiske styrker til syvende og sidst vil overgive sine baser i præsidentpaladserne til de irakiske styrker.

Ifølge rapporter har Storbritannien trukket 1600 soldater ud af Basra, der ligger 550 kilometer syd for hovedstaden Bagdad i løbet af de sidste få måneder.

/ritzau/