Britiske konservative tager føring i ny valgmåling

De to fløje ligger tæt forud for det britiske valg i næste uge. De Konservative med David Cameron i spidsen går i en ny måling frem og scorer 35 procent af stemmerne mod Labours 32 procent.

Premierminister David Cameron Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL

STORBRITANNIEN: Valgbarometeret svinger for tiden i Storbritannien, hvor de Konservative under ledelse af premierminister David Cameron slås indædt med arbejderpartiet Laobur om et spinkelt flertal af stemmerne.

I en ny meningsmåling, som den britiske avis The Guardien står bag, vil Cameron og co. nappe 35 procent af stemmerne, når der er parlamentsvalg 7. maj. Regeringsaspiranterne fra Labour er dog lige i hælene med 32 procent.

De Konservative er i målingen gået frem med ét procentpoint i forhold til en meningsmåling fra The Guardian i sidste uge, hvor Labour også løb med 32 procent.

Det britiske valg tyder på en neglebider, da målingerne de seneste uger har svinget hver sin vej. I to meningsmålinger torsdag i sidste uge var Labour i spidsen med tre procentpoint, mens en anden satte de Konservative i spidsen med fire.

Ud over spændingen om, hvem der løber med valgsejren, tyder alt også på et spændende forløb med, hvordan vinderpartiet konsoliderer sin magt.

Med det EU-kritiske nationalkonservative UKIPs voksende rolle i britisk politik, tyder alt på, at hverken de Konservative eller Labour vil kunne danne regering alene.

I den nye måling fra The Guardian står UKIP til at høste 13 procent af stemmerne, mens De Liberale Demokrater kan se frem til ni procent.