Britisk sikkerhedsrådgiver ser mønster i russisk hensynsløshed

»Vi vil støtte allierede, som står over for lignende trusler«, siger Mark Sedwill, national sikkerhedsrådgiver

Storbritanniens nationale sikkerhedsrådgiver, Mark Sedwill, siger torsdag til Nato-alliancen ifølge Reuters, at nervegiftangrebet på en tidligere russisk dobbeltagent er en sag, som angår alle 29 medlemslande, og han giver Moskva skylden for drabsforsøget. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY WONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storbritanniens nationale sikkerhedsrådgiver, Mark Sedwill, siger torsdag til Nato-alliancen ifølge Reuters, at nervegiftangrebet på en tidligere russisk dobbeltagent er en sag, som angår alle 29 medlemslande, og han giver Moskva skylden for drabsforsøget.

»Det, der skete i Salisbury, var det seneste i et klart mønster af ulovlig og hensynsløs adfærd fra den russiske stats sinde, og det angår hele alliancen,« siger Sedwill i en erklæring.

»Vi vil støtte allierede, som står over for lignende trusler«, siger han.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, udtrykte tidligere på dagen solidaritet med Storbritannien efter giftangrebet.

Stoltenberg siger, at Ruslands angreb slører grænserne mellem fred og angreb. Nato vil fortsætte med at svare igen, siger han.

Nervegiften, der blev brugt, er identificeret som midlet Novichok. Det blev udviklet af det sovjetiske militær under den kolde krig.

Allerede onsdag opfordrede Nato-landene i en udtalelse Rusland til at samarbejde om at besvare alle spørgsmål om giftangrebet.

»De allierede udtrykte dyb bekymring over den første offensive brug af nervegift på alliancens territorium siden grundlæggelsen af Nato«, hed det i udtalelsen.