Britisk regering advarer mod at solbade i parker

Storbritannien melder om 621 nye coronadøde. Der vil gå en uge eller to, før vi er ovenpå, siger sundhedschef.

I London var folk søndag ude at nyde det gode vejr i blandt andet St James' Park - for nogles vedkommende dog med masker for ansigtet. Henry Nicholls/Reuters Fold sammen
Læs mere

I det seneste døgn er 621 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde i Storbritannien.

Det meddeler det britiske sundhedsministerium søndag.

Det er et fald i forhold til døgnet inden, hvor 708 mennesker omkom som følge af smitten.

I alt er 4934 mennesker nu døde i Storbritannien som følge af coronaudbruddet.

Søndag siger den britiske regering, at det kan blive nødvendigt at skærpe reglerne for blandt andet at få motion udendørs.

For to uger siden beordrede regeringen tre ugers lukning af alle ikke-nødvendige butikker og virksomheder for at bremse spredningen af coronavirus.

Men weekendens fine forårsvejr har fået briterne ud i parkerne.

Det får sundhedsminister Matt Hancock til at understrege, at solbadning er "mod reglerne", rapporterer Sky News. Indtil videre har regeringen givet OK til, at man forlader sit hjem for at motionere.

»Hvis resultatet af det er, at alt for mange mennesker går ud og blæser på reglerne, er jeg bange for, at vi bliver nødt til at gribe ind,« siger Hancock til Sky News.

Senere på dagen tilføjede han dog, at eventuelle nye tiltag ikke er "nært forestående, skriver nyhedsbureauet AFP.

Lørdag beklagede Stephen Powis, direktør i det britiske sundhedsvæsen (NHS), at antallet af døde som følge af coronavirus fortsat er højt.

»Desværre vil det nok fortsætte over den næste uge eller to, indtil vi kommer ovenpå og får stoppet dette virus,« sagde han på en pressekonference i Downing Street lørdag.

I det britiske sundhedssystem er næsten 200.000 mennesker blevet testet for smitte med coronavirus. Af dem er knap en fjerdedel - 47.806 - testet positive, oplyser sundhedsministeriet i den daglige opgørelse.

Søndag lyder der samtidig kras kritik af regeringens indsats.

Keir Starmer, der lørdag blev valgt som ny leder af oppositionspartiet Labour efter Jeremy Corbyn, er søndag ude med en kritik af den konservative regerings håndtering af coronakrisen i Storbritannien.

Han skriver i en kommentar i The Sunday Times, at regeringen har begået »alvorlige fejl«. Den har ikke sikret, at hospitalerne havde det nødvendige udstyr, og regeringen var længe om at komme i gang med at få test mulige smittede, skriver han.

I en undersøgelse, der er præsenteret af Royal College of Physicians søndag, siger omkring en fjerdedel af det adspurgte sundhedspersonale, at de ikke har tilstrækkeligt beskyttelsesudstyr til at udføre deres arbejde på betryggende vis.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Omkring en femtedel siger i samme undersøgelse, at de på nuværende tidspunkt ikke er på arbejde, fordi de frygter, at de selv eller en kollega er blevet smittet med coronavirus.

/ritzau/Reuters