Britisk ransagning gav intet

Britisk politi har natten til mandag ransaget en adresse i Bedfordshire i Luton, efter det kom frem, at bombemanden fra Stockholm kom derfra. Efterretningskilder vurderer, at han handlede på egen hånd.

Taymour Abdulwahab Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LONDON. Britisk politi begyndte klokken 23 søndag aften en større ransagning af adresse i Luton, efter det kom frem, at den britiske studerende Taimour Abdulwahab al-Abdaly fra Bedfordshire Universitet i Luton skulle være bombemanden fra Stockholm. Politikilder bekræftet, at ransagningen har forbindelse til bombesagen fra Stockholm, men også at der ikke er foretaget anholdelser, og at der heller ikke er fundet farligt materiale.

Britiske efterretningskilder anslår, at Taimour Abdulwahab al-Abdaly var påvirket af al Qaeda, men at han som et voksende antal individer handlede på egen hånd og planlagde sit eget angreb, da intet indikerer, at han var direkte styret af terrorbevægelsen. Det faktum at angrebet i Stockholm fejlede peger på, at al Qaeda er kommet i en position, hvor det har svært ved at træne sine støtter ordentligt, påpeger efterretningskilder over for britisk presse.

Den islamistiske hjemmeside, Shumukh al-Islam, navngiver Taymour Abdel Wahab (stavet på anden måde, men samme mand, red.) som den ansvarlige for eksplosionerne i Stockholm: “Det er vores broder, den hellige kriger Taymour Abdel Wahab, som udførrte martyr operationen i Stockholm.”