Britisk politi anholder syv for terror

Seks mænd og en kvinde er blevet anholdt i Storbritannien. De er mistænkt for at forberede en terroraktion.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syv personer er blevet anholdt i en omfattende antiterroraktion i den midtengelske by Birmingham, oplyser britisk politi. Myndighederne understreger, at anholdelserne ikke har nogen forbindelse til et stort politisk landsmøde, der finder sted i byen.

De seks mænd mellem 25 og 32 år er i løbet af natten til mandag blevet anholdt, mistænkt for at forberede en terroraktion.

Endvidere er en 22-årig kvinde tilbageholdt på mistanke om at have skjult oplysninger, der kunne have tjent til at forhindre en terrorhandling, oplyser politiet i en erklæring.

De Liberale Demokrater, der indgår i den britiske koalitionsregering, holder partiets årlige landsmøde i Birmingham i denne uge. Politiet understreger, at der ikke er nogen forbindelse mellem anholdelserne og landsmødet.

Ubevæbnede politifolk anholdt mændene i eller ved deres hjem i en "omfattende, velforberedt efterretningsledet antiterroraktion", hedder det videre. De mistænkte er tilbageholdt og afhøres på en politistation i West Midlands-området.

Særlige politigrupper er i færd med at ransage et antal ejendomme i Birmingham-området, oplyser politiet.

Chefpolitibetjent Marcus Beale siger, at han ikke er i stand til at udtale sig om yderligere detaljer i forhold til, hvad mændene er mistænkt for.

- Men jeg mener, at det var nødvendigt at handle nu for at sikre den offentlige sikkerhed, siger han i en erklæring.

Storbritannien har i juli nedgraderet landets internationale terrorniveau fra alvorlig til betydelig, det tredje højeste niveau. Det sker et år inden, at London skal være vært for De Olympiske Lege.

/ritzau/Reuters