Britisk pige løsladt i Nigeria

Efter fire dage i fangenskab blev treårige Margaret Hill genforenet med sin familie.

Lille Margaret Hill i bilen, lige efter at hun er blevet forenet med sin far (th). Skærmbilleder fra TV. Fold sammen
Læs mere

Efter fire dage i fangenskab blev den kun treårige britiske pige, Margaret Hill, søndag løsladt i den nigerianske havneby Port Hartcourt.

Pigens forældre Mike og Oluchi Hill siger til BBC, at deres datter efter omstændighederne har det godt, selvom hun havde fået en del myggestik, mens hun blev holdt fanget af ukendte gerningsmænd.

Angiveligt havde kidnapperne holdt hende fanget i vildnisset i en eller anden form for hytte, fortæller pigens far, Mike Hill.

Ifølge BBC News blev den lille pige kidnappet torsdag, da hun blev kørt til skole af familiens privatchauffør. Bevæbnede gerningsmænd stoppede bilen og hev Margaret Hill ud af en smadret siderude. Derefter stak de chaufføren med kniv, da han forsøgte at afværge overfaldet.

For Margaret Hills forældre har de sidste fire dage været et mareridt.

- Presset er ubegribeligt. Det er svært at forklare. Du holder op med at spise og kan ikke tænke på andet. Du går bare rundt og bekymrer dig hele tiden, siger Mike Hill, der har boet i landet i årevis, hvor han er beskæftiget i den nigerianske olieindustri.

Ifølge den løsladte piges mor, Oluchi Hill, havde kidnapperne kontaktet familien med krav om en løsesum og trusler om at dræbe lille Margaret.

Mike Hill siger, at der ikke er udbetalt løsesum for pigen.

Den britiske udenrigsminister, David Milibrand, var glad for at pigen endelig blev løsladt.

- Jeg er taknemmelig for hjælpen fra de nigerianske myndigheder og håber, at gerningsmændene hurtigt bliver bragt for retten, siger han til BBC News.