Britisk parlament samlet til krisemøde uden dagsorden

Samling kan blive afgørende for premierminister Boris Johnson, som står i sin hidtil dybeste politiske krise.

Efter to uger med ufrivillig pause er det britiske parlament onsdag samlet til et møde med en åben dagsorden. Henry Nicholls/Reuters Fold sammen
Læs mere

London. Efter to uger med ufrivillig pause samledes det britiske parlament onsdag. En samling uden en klar dagsorden blev indledt klokken 11.30 (klokken 12:30 dansk tid).

- Kolleger, velkommen tilbage til vor arbejdsplads, sagde parlamentsformanden, John Bercow, ved begyndelsen på mødet, som kan blive afgørende for premierminister Boris Johnson.

Regeringschefen ankom til London kort før parlamentets samling fra New York, hvor han har deltaget i FN's Generalforsamling og klimatopmøde.

Ved den hasteindkaldte samling onsdag var der i udgangspunktet ikke andet på dagsordenen end en spontan spørgetime og udtalelser fra forskellige ministre.

Oppositionen har tilsyneladende ingen konkret plan for, hvordan det vil bruge den tid, som parlamentet nu har fået til at løse brexitkrisen.

- Samtidig har parlamentarikerne næppe ønsker om at give indtryk af, at de kaster dyrebar tid væk, efter at de har brugt så megen energi på at kritisere regeringen for at have taget så megen tid fra dem, skriver Politico.

En række oppositionsledere sagde efter højesteretskendelsen tirsdag, at Boris Johnson bør gå af som premierminister, og de kan vælge at give ham et mistillidsvotum.

Den mulighed var der også sidst, parlamentet var samlet, men det skete ikke.

Regeringen kan også igen foreslå udskrivelse af valg.

Under alle omstændigheder står Johnson i sit politiske livs værste krise.

- Han vildledte dronningen, befolkningen og parlamentet, skriver The Guardian hen over forsiden onsdag.

The Daily Mirror har viet forsiden til fotos af premierministre, som har siddet meget kort tid i Downing Street og udmeldingen: "Der er en meget speciel plads til dig i historien, premierminister".

/ritzau/Reuters