Britisk morderjagt er slut

Den mistænkte politimorder, der er blevet jagtet af britisk politi den seneste uge, har angiveligt begået selvmord efter at have været under politibelejring i seks timer.

Britisk politi meddeler, at den bevæbnede mand, som det har jaget den seneste uge, har begået selvmord efter at have været omringet i seks timer.

Øjenvidnet Peter Abiston siger til britiske BBC, at Moat skød sig selv.

- Ud fra hvad jeg kan se, så skød han sig selv. Han lagde sig ned og skød sig selv, siger Abiston.

Kilder siger til BBC, at Moat blev kørt til et hospital i Newcastle, men at han senere døde.

- Vi kan bekræfte, at der er blevet affyret skyld og den mistænkte har skudsår, sagde politimanden Mark Dennett, tidligt lørdag og bekræftede samtidig, at ingen politimænd var blevet såret.

Hændelsen skete efter en politiet havde omringet Raoul Moat i byen Rothbury, hvor de førte forhandlinger med ham.

Indbyggere skulle blive indendøre

Hundredvis af politifolk har deltaget i jagten på Moat, som blev fundet i en øde beliggende by, hvor indbyggerne har fået besked på at holde sig indendøre.

Moat rettede en pistol mod sit eget hoved, da han så politiet. Den 37-årige formodes i sidste weekend at have skudt tre mennesker, deriblandt en politimand, i og ved byen Newcastle. Han har været på flugt i syv dage.

Moat skulle have dræbt en mand, som kom sammen med hans ekskæreste. Samtidig menes han at have såret sin eks-kæreste og en politimand.

Kampfly i eftersøgningen

Han er blevet jagtet i et område, der er fyldt med bakker, bjerge, kløfter, tæt skov og dybt vand. Helikoptere og kampfly har været i jagten på Moat, som har fået hjælp af flere personer. En række anholdelser er foretaget i sagen.

Skyderiet fandt sted sidste lørdag - to dage efter Moat blev løsladt fra fængslet. Han sad inde for vold.

En større dusør er blevet udlovet af det britiske politi for Moat, som har erklæret "krig" mod politiet. Han skød og sårede en 42-årig betjent alvorligt, da denne sad i en patruljevogn i Newcastle.

/ritzau/AFP