Britisk mand købte kampvogn for 260.000 - Fandt guld for 17 millioner i tanken

Øjeblikket, hvor de fem guldbarre bliver fundet. Fold sammen
Læs mere

Den 55-årige brite Nick Mead gjorde noget nær sit livs fund, da han var i gang med skille en gammel kampvogn, som han havde købt for 260.000 kroner, ad. I dieseltanken fandt han nemlig fem guldbarrer, som kan være mere end 17 millioner kroner værd.

Nick Mead lever af at købe gamle kampvogne, restaurere dem og muligvis sælge dem videre. Han har mere end 150 kampvogne i sin samling, men den russiske kampvogn af mærket T54/69 viste sig at være lidt mere speciel end de andre.

Det skriver flere britiske medier, herunder The Sun.

Under restaureringen af den gamle T54/69-kampvogn skulle Nick Mead og mekaniker Todd Chamberlain have dieseltanken ud, så den kunne blive undersøgt og muligvis istandsat. Men det lod sig ikke sådan lige gøre.

Tanken på kampvognen ville nemlig ikke rykke sig ud ad stedet.

Da de endelig fik den fri, fandt de ud af, hvorfor de havde haft så stort besvær med at frigøre den. Der var skåret et hul i dieseltanken, og nede i tanken fandt de fem guldbarrer, som alle vejede godt fem kilo per styk.

Og så befandt Nick Mead sig i et dilemma. For hvad skulle han gøre med de fem guldbarrer, som potentielt kunne have en meget høj værdi, men samtidig også sandsynligvis tilhører enten Kuwait eller Irak, da kampvognen oprindeligt var blevet bragt til Storbritannien som et udbytte fra indsatsen under Iraks invasion af netop Kuwait i 1990.

»Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre. Man kan ikke ligefrem tage fem guldbarrer ned til Cash Converters (et pantelånerselskab, red.), uden de stiller spørgsmål, så vi besluttede os for at ringe til politiet,« forklarer Nick Mead.

Efterfølgende er de fem guldbarrer blevet hentet af det lokale politi i Northamptonshire, hvor Nick Mead bor. Guldbarrerne er umiddelbart blevet vurderet til at have en værdi omkring to millioner engelske pund - eller lige over 17 millioner danske kroner.

Om Nick Mead får de fem guldbarrer tilbage, ved han ikke endnu. Lige nu er politiet i gang med en efterforskning i sagen, der formentlig kan lede til den oprindelige ejer af guldet.

Politiet har ikke ønsket at udtale sig om sagen, så længe en efterforskning er i gang.

Nick Mead har efterfølgende selv lagt en video op på sit selskabs Facebook-side. Her kan man se ham fortælle om fundet og se situationen, hvor han og Todd Chamberlain finder de fem guldbarrer. Den kan du se herunder.