Britisk mand anholdt i Maddie-sag

Et gennembrud i Madeleine McCann-sagen kan være nær. En brite er anholdt, og fantomtegninger af to tysktalende mænd offentliggøres mandag.

Madeleine forsvandt for godt seks år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: REAL MADRID TV / HANDOUT

Ifølge engelske medier er en britisk mand blevet anholdt i Manchester i sagen om Madeleine McCann, der i 2007 forsvandt på en familieferie i Portugal som knap fireårig.

Samtidig vil efterforskerne fra Scotland Yard offentliggøre fantomtegnigner af to tysktalende mænd, der kan have noget med pigens forsvinden at gøre, skriver Daily Mirror.

I sidste uge skrev avisen, at en mand havde fortalt til en advokat på en middelhavsø, at han så »Maddie« i live sidste sommer. Advokaten har videregivet oplysningerne, som er blevet gransket af efterforskerne i den mere end seks år gamle sag. Oplysningerne bliver ifølge Daily Mirror betegnet som værende »højt på troværdigheds-skalaen«.

Samtidig vil politiet mandag offentliggøre fantomtegninger af to mænd i BBC-programmet »Crimewatch«. Mændene er tysktalende og mulige mistænkte i sagen, som begyndte, da Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007 fra en ferielejlighed i portugisiske Praia da Luz.

Siden har ingen set hende i live, og i den mellemliggende periode har også hendes forældre Kate og Gerry McCann været mistænkte i sagen. De er sammen med en tidligere mistænkt ejendomsmægler efterfølgende blevet renset.

Det portugisiske politi afsluttede allerede deres efterforskning i 2008, men Scotland Yard tog fat i sagen igen i år.

Madeleine vil i dag være ti år gammel - hvis hun er i live.