Britisk lærerindes skæbne er i sudansk præsidents hænder

Kun Sudans præsident Omar al-Bashir kan benåde britisk lærerinde, der er fængslet for at fornærme islam. Men hendes advokat tror på snarlig løsladelse.

Gillian Gibbons - i fængsel for at fornærme islam, da hun lod sine elever kalde en bamse for Muhammed. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Sudans præsident er den eneste, der kan benåde en britisk lærerinde, som afsoner en omstridt fængselsstraf på 15 dage for at have fornærmet islam, da hun lod sine elever kalde en bamse for Muhammed.

Det fastslog det afrikanske lands justitsminister, Ali al-Mardhi, søndag forud for et møde med to britiske overhusmedlemmer, som er rejst til Khartoum i håb om få den 54-årige Gillian Gibbons løsladt.

De muslimske overhusmedlemmer baronesse Sayeeda Warsi and lord Nazir Ahmed satser på, at de kan overtale præsident Omar al-Bashir til at lade Gibbons gå fri.

Den britiske lærerindes advokat, Kamal al-Gizouli, er efterhånden ligeledes optimistisk, fordi den opsigtsvækkende bamsesag har udviklet sig til et problem for Sudans regering.

- Sagen giver regeringen hovedpine, og jeg ville ikke blive overrasket, hvis Gibbons bliver løsladt i dag eller i morgen, siger han.

/ritzau/AP