Britisk efterretningstjeneste har haft adgang til journalisters e-mails

Dokumenter, som er blevet lækket af whistlebloweren Edward Snowden, afslører, at den britiske efterretningstjeneste, GCHQ, har haft adgang til e-mail-konti tilhørende journalister på en lang række af verdens største medier.

Læs mere
Fold sammen

STORBRITANNIEN: Journalister på en lang række internationale medier er blevet overvåget af den britiske efterretningstjeneste, GCHQ, der har haft adgang til journalisternes e-mails. Det afslører dokumenter, som er blevet lækket af whistlebloweren, Edward Snowden. Det skriver The Guardian.

Efterretningstjenesten har ifølge de dokumenter, The Guardian har fået adgang til, overvåget journalister fra BBC, Reuters, The Guardian, New York Times, Le Monde, Solen, NBC og Washington Post. Overvågningen er angiveligt sket som en del af en øvelse.

Fra de fiberkabler, der transporterer internet- og teletrafik, har efterretningstjenesten tappet 70.000 e-mails i løbet af mindre end 10 minutter i november 2008.

Udover simple pressemeddelelser indeholdt tapningen af e-mails også korrespondancer mellem journalister og redaktører, hvor der blev diskuteret journalistiske historier, og de e-mails har dermed også været tilgængelige på efterretningstjenestens intranet. Det er uvist, om journalisterne har været et bevidst mål i tapningen af e-mails.