Britisk efterretningschef advarer mod terrorangreb fra al-Qaeda

Chefen for den britiske efterretningstjeneste, Andrew Parker, advarer om, at al-Qaeda-medlemmer i Syrien planlægger et voldsomt angreb mod Vesten.

Læs mere
Fold sammen

STORBRITANNIEN: Militante fra al-Qaeda i Syrien planlægger angreb på vestlige mål, der skal ramme så mange ofre som muligt, advarer chefen for den britiske efterretningstjeneste, Andrew Parker ifølge Reuters.

De planlagte angreb er rettet mod transportsystemer og andre mål med stor symbolsk værdi, siger Parker torsdag.

Udmeldingen kommer efter angrebet på det franske satiriske magasin Charlie Hebdo, der kostede 12 personer livet. Andrew Parker advarer om, at et angreb på Storbritannien er meget sandsynligt.

Efterretningschefens tale var planlagt, før angrebene mod det franske magasin, og det er første gang siden oktober 2013, at han har udtalt sig offentligt.

11. september 2001 mistede næsten 3.000 livet, da al-Qaeda blandt andet kaprede to passagerfly og fløj dem ind i World Trade Center i New York.

I 2005 mistede 52 livet i London, da terrororganisationen angreb offentlige transportsystemer.

Al-Qaedas leder Osama Bin Laden blev dræbt af amerikanske specialstyrker i 2011, og truslen fra terrororganisationen er tilsyneladende aftaget i de senere år, men efterretningstjenester i USA og Europa er bekymrede over de mange al-Qaeda-medlemmer, der er dukket op i det krigshærgede Syrien. Analytikere vurderer, at det kan være tegn på, at et større angreb mod Vesten er på vej.