Britisk dronning indkalder stab til usædvanligt hastemøde

Dronning Elizabeth har med kort varsel kaldt til møde på Buckingham Palace. Det har sat rygter i gang.

Den engelske dronning Elizabeth har indkaldt til usædvaneligt hastemøde d. 4. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdatering: Dronning Elizabeths II mand, prins Philip, trækker sig tilbage og vil ikke deltage i flere royale pligter. Læs historien her.

London. Den britiske dronning Elizabeth har torsdag indkaldt sin ledende stab fra hele landet til et møde på Buckingham Palace med usædvanlig kort varsel.

Det har fået rygterne om årsagen til mødet til at svirre, men ifølge en række britiske medier, er der intet, som tyder på, at det handler om dronningen eller hendes mands helbred.

- Der er ingen grund til bekymring, siger en anonym kilde fra kongehuset til nyhedsbureauet Reuters.

Det var avisen Daily Mail, der i første omgang kunne meddele, at kongehusets ansatte var blevet kaldt til hastemøde.

Det sker ofte, at de ledende medarbejdere bliver kaldt til Buckingham Palace, men måden for torsdagens møde beskrives som usædvanlig.

Det britiske kongehus har ikke kommenteret mødet eller dets dagsorden.

Medarbejdere fra kongelige residenser som Windsor og Sandringham er blevet bedt om at møde op i London. Det samme er ansatte fra Balmoral i Skotland.

Det indikerer, at meddelelsen på mødet vil komme til at påvirke dem alle, skriver Daily Mail.

91-årige dronning Elizabeth mødtes med premierminister Theresa May onsdag. De talte om forløbet frem mod parlamentsvalget i juni.

Dronningens mand, 95-årige prins Philip, viste sig også offentligt onsdag. Han deltog i et arrangement i en cricketklub i London.

I løbet af de seneste år har parret skåret kraftigt ned på officielle arrangementer. Modsat har deres ældste søn, prins Charles, overtaget en række af de royale pligter. Det samme har prins William og hertuginde Kate.

Indkaldelsen til hastemødet blev sendt ud natten til torsdag. Mødet ventes at blive holdt torsdag morgen. Derfor har en stor flok pressefolk været på plads foran slottet siden daggry.

/ritzau/