Britisk avis: Blod stammede ikke fra bortført Madeleine

Forældrene til den forsvundne britiske pige Madeleine nærer nyt håb: Britiske retsmedicinere fastslår, at blod fundet på hotelværelse ikke stammer fra pigen.

Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

I over 100 dage har hun været forsvundet, men nu nærer forældrene til den fireårige Madeleine McCann nyt håb.

De blodspor, der blev fundet på væggen i den britiske families ferielejlighed ved Portugals Algarve-kyst, stammer højst sandsynligt ikke fra den lille pige.

Britiske retsmedicinere vurderer i en analyse af blodprøverne, at det nok snarere er tale om en mands blod, skriver den britiske avis The Times.

Oplysningerne er en lettelse for pigens forældre, Kate og Gerry McCann, der selv er i portugisisk politis søgelys, men som hele tiden har hævdet, at Madeleine blev bortført.

Ifølge portugisiske medier har politiet efter fundet af blodpletterne arbejdet ud fra teorier om, at Madeleine døde ved en ulykke eller blev myrdet.

Blodanalysen fra den britiske retsmedicinske tjeneste i Birmingham er dog foreløbig kun 72 procent sikker, og flere analyser er i vente.

Efterforskerne formoder nu, at blodet stammer fra en af de personer, der lejede ferielejligheden efter familien McCann.

Ifølge den britiske avis tænker pigens forældre nu for første gang på at vende hjem til Storbritannien.

Parret, der har iværksat en omstridt global kampagne for at få sporet deres datter, har hidtil ønsket at blive i Portugal, indtil deres ældste datters skæbne helt er opklaret. Men nu siger Kate McCann til The Times, at de også har andre børn, et tvillingpar, at tage hensyn til.

/ritzau/