Briterne kårer deres mest magtfulde kvinder

En forfatter, en sangerinde og en med krone på hovedet er blandt de ti mest magtfulde kvinder i Storbritannien.

Victoria Beckham - tidligere Spice Girl og gift med fodboldspilleren David Beckham - ligger på en andenplads over de ti mest magtfulde kvinder i Storbritannien. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANNY MOLOSHOK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er en solid portion trolddomskraft bag Storbritanniens mest magtfuld kvinde. Skaberen af Harry Potter-bøgerne J.K. Rowling er kåret til den mest indflydelsesrige britiske kvinde.

Dermed slår succesforfatteren selve den britiske dronning Elizabeth II og David Beckhams hustru Victoria Beckham.

Det er redaktørerne for en række af Storbritanniens ledende magasiner, som har udråbt den 45-årige forfatter, der er blevet milliardær på sine børnebøger.

Hun topper magtlisten på grund af sine skriveevner, sejlivethed i forhold til at lykkes og sin menneskekærlige natur, siger National Magazine Company, der udgiver 20 magasiner i Storbritannien.

På andenpladsen over mest indflydelsesrige britiske kvinder ligger popsangeren og modedesigneren Victoria Beckham, der er gift med den meget omtalte britiske fodboldspiller David Beckham.Dronning Elizabeth må se sig henvist til tredjepladsen.

Den britiske førstedame Samantha Cameron, der er gift med den konservative premierminister David Cameron, ligger også i top 10 sammen med modedesigneren Vivienne Westwood.

/ritzau/AFP