Briterne: Islamisk Stat ødelagde Den Store Bagedyst

Den velkendte britiske humor fornægter sig ikke. Heller ikke når London udsættes for blodigt attentat.

Der er sorg i Storbritannien efter attentatet lørdag aften. Men briterne har også deres velkendte humor til at hjælpe dem igennem de tunge dage. Scanpix/Niklas Halle''n Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Briterne er verdensberømte for deres tørre humor. Efter attentatet i deres hovedstad, London, lørdag aften har de på de sociale medier vist alverden, at den knastørre humor lever i bedste velgående.

Tre mænd angreb tilfældige mennesker med en varebil på London Bridge i lørdags, og senere overfaldt de tilfældige i et forlystelseskvarter.

Syv mennesker blev dræbt og 48 såret under angrebet, som Islamisk Stat (IS) har taget skylden for.

Det har fået briterne op på tæerne, og nu er de begyndt at lave sjov med IS, der efter hvert et angreb i Vesten meddeler, at de gjorde det.

Nogen har oprettet hashtagget #IslamicStateClaims. Nu er folk begyndt at skrive alt muligt, som de mener, at IS har skylden for under dette hashtag på Twitter.

Det er for eksempel IS' skyld, at det populære program Bake Off, Den Store Bagedyst på britisk, blev pillet af BBC's program.

Én har lagt et foto på af fire dåser med Quality Street-chokolader. Dåser, der ifølge kendere menes at være blevet mindre igennem årene.

»Det var os, hævdes det på vegne af IS.«

Avisen New York Times har udløst en bølge af sarkasme på grund af overskriften: »London-angrebet ramte en nation, der stadig vakler under chokket fra bombeangrebet i Manchester for knap to uger siden«.

Her har en eller anden oprettet hashtagget #ThingsThatLeaveBritainReeling (Ting, der får Storbritannien til at vakle).

Én har lagt et foto på fra Anden Verdenskrig, hvor en mælkemand går sin rute mellem ruinerne i London.

»Nej, New York Times, det er sådan her, det ser ud, når man vakler. Vi begynder at gå i panik, når vi ikke kan få mælk til vores te.«

Forfatteren J.K. Rowling, kvinden bag Harry Potter-bøgerne, har også en kommentar:

»De slyngler, der kørte uskyldige mennesker ned, ville ønske, at Storbritannien vakler, men det gør vi ikke. Lad være med at forveksle sorg med mangel på mod.«

På sociale medier er et efterhånden allerede berømt foto af en mand, der flygter med sin fadøl i hånden, også blevet delt mange gange.

Avisen Echo i Liverpool har fundet manden, der hedder Paul Armstrong og er fra Maghull nær Liverpool. Han er en »Scouser«, som folk på egnen kaldes.

En af Armstrongs venner har ifølge avisen lavet sjov med episoden på Facebook:

»Det er det, der sker, når en Scouser betaler Londons pint-priser.«

En anden skriver:

»Hvis vi efterlader vores øl, vinder terroristerne«.

/ritzau/