Brite erklærer sig skyldig i strip på helligt bjerg

En britisk turist risikerer tre måneders fængsel i Malaysia, efter hun og flere medrejsende smed tøjet på toppen af et helligt bjerg i Malaysia. Hun erkender, men de lokale kræver hårdere straf.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 23-årige brite Eleanor Hawkins sidder lige nu varetægtsfængslet i Malaysia, og hun kan måske blive nødt til at vænne sig til de lokale fængselsceller for en stund.

Fredag var hun i retten, og her erkendte hun at have forarget offentligheden, fordi hun sammen med mindre gruppe medrejsende smed tøjet på toppen af bjerget Kinabalu. Det skriver BBC.

Eleanor Hawkins og de medtiltalte risikerer nu op til tre måneders fængsel og en bødestraf. Men står det til en stor gruppe malayer, skal straffen være hårdere. For kort efter, at de unge turister besteg bjerget Kinabalu og smed tøjet, blev Malaysia ramt af det kraftigste jordskælv i årtier, og 18 personer blev dræbt.

De lokale giver de unge turister skylden for jordskælvet. De mener, at turisterne ved at smide tøjet på bjerget krænkede bjergguden, som derfor straffede befolkningen. Bjerget Kinabalu er helligt for mange lokale, der mener, at det er der, deres sjæl tager hen, når de dør.

Det var det forhold, der betød, at billeder af de letpåklædte turister blev delt flittigt på de sociale medier af vrede og forargede malayer. Det førte efterfølgende til anholdelsen af Eleanor Hawkins, da hun var på vej om bord på et fly til Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur.

Eleanor Hawkins far, Tim Hawkins, har været i kontakt med sin datter, og han siger, at hun er ked af sin gerning:

»Hun ved, at det var respektløst og dumt. Hun er meget ked af den forargelse, hendes handling har skabt,« siger faderen til The Mirror.

I alt fire personer er tiltalt i sagen, men i alt ti unge var flere forskellige lande er med på billederne, hvor kvinderne smidder deres toppe og mændene deres bukser. Det er endnu uvist, hvornår der falder dom i sagen.