Brite er anholdt for hustrudrab i Frankrig

En 55-brite er mistænkt for at have ombragt sin kone og efterfølgende støbt hendes lig ind i det franske slot, hvor de boede.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fransk politi har anholdt en britisk mand, som mistænkes for ved et uheld at have dræbt sin kone for derefter at have brændt hendes lig og indstøbt det i cement på det franske slot, hvor de boede, oplyser en embedsmand.

- Under et skænderi med sin mand fredag aften faldt kvinden i deres fælles hjem i Bretagne i den nordvestlige del af Frankrig, siger Catherine Denis, der er ansat på statsanklagerens kontor i Rennes.

- Det ser ud til, at hun døde ved et uheld, tilføjer hun senere på et pressemøde og siger, at manden har fortalt politiet, at han ønskede at bygge et slags mausoleum af cement for at indfri en pagt, han havde indgået med sin 49-årige kone.

Catherine Denis nævner ikke manden ved navn, men siger, at han er en 55-årig tidligere bygmester fra Manchester i det nordvestlige England, og at han bor på et slot i landsbyen Le Chatellier, nordøst for Rennes.

Denis tilføjer, at parret var gerådet i et voldeligt skænderi, mens de begge var berusede. Parret havde boet i omkring 12 år i det store hus, som de var ved at restaurere for at etablere feriehuse og måske en golfbane.

Det britiske par syntes dog ifølge Denis at have haft økonomiske problemer i et stykke tid.

Den offentlige anklagers kontor siger, at den 55-åriges voksne børn alarmerede politiet, efter at han havde ringet til dem for at fortælle om sin kones død, og at manden havde samarbejdet med politiet.

Han erkendte, at han havde brændt sin kones jordiske rester uden for huset og begravet asken i cement.

På ejendommen har politiet fundet "rester", som kan stamme fra et menneske, men de er endnu ikke identificeret, og hjemmet undersøges ifølge Catherine Denis fortsat.

/ritzau/AFP